Mini-serie “Boo, bitch” om hersenloos te kijken

4 espadrilles

Streamingdienst Netflix is recent uitgekomen met een nieuwe mini-serie genaamd “Boo, bitch”. De laatste tijd zijn de series van netflix niet zo populair meer als ze altijd waren, met uitzondering van hitserie “Stranger Things”. Netflix doet nu een nieuwe poging met deze comedyserie die gaat over een meisje dat erachter komt dat ze dood is gegaan nadat ze haar lichaam vindt met haar kenmerkelijke kindersneakers. Deze comedyserie met een bovennatuurlijke tint heeft acht afleveringen van ongeveer 25 minuten.

Het verhaal

Tienermeisje Erika Vu, gespeeld door Lana Condor, heeft haar hele leven een rustig bestaan geleid met haar vriendin Gia. In hun laatste schooljaar beseffen ze dat ze helemaal niet gefeest hebben en dat ze geen indruk hebben achtergelaten op hun klasgenoten. Daarom gaan ze voor het eerst naar een feestje, waarna Erika overlijdt onder een eland. Ze wordt echter de volgende dag wakker in haar eigen bed. Erika en Gia gaan terug naar de eland en zien Erika’s kindersneakers en weten gelijk dat zij het is. Ze moet er dan alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze haar onafgemaakte zaken voltooit zodat ze verder kan naar de hemel.

Sterk begin, minder goed einde

De serie begint leuk. De karakters zijn buitenbeentjes en het verhaal wordt opgebouwd. De karakters denken dat Erika populair moet worden om naar de hemel te kunnen en doen er dus alles aan om haar aantal volgers te verhogen. Dit lijkt te lukken. Ze gaat meer om met de populaire mensen en wordt influencer op tiktok. Vanaf hier wordt de serie echter steeds slechter. Erika wordt gemeen en laat Gia in de steek, net als haar nieuwe vriend Jake C. De serie gaat verder met cliché na cliché en probeert alles goed te maken in de laatste aflevering. Over het algemeen dus niet een hele goede serie, maar genoeg om de tijd mee door te komen als je niet te kritisch een comedy serie wilt kijken.